Webdesigneren Ulrik

Webdesign er en af mine store passioner. Webdesign er interessant, fordi det giver mig muligheden for at kombinere den kreative og den strukturerede del af min personlighed.

Jeg har designet og programmeret hjemmesider siden 1999. Jeg har lavet hjemmesider alene for min egen fornøjelse, og jeg har udført betalte opgaver for andre mennesker.

Igennem årene har jeg stiftet bekendtskab med en række forskellige webteknologier udover HTML og CSS. Jeg har programmeret i VBScript, i Java, i JavaScript og i PHP. Jeg har også været omkring SQL mere end en enkelt gang.

På den kreative side er jeg velbevandret i Photoshop, og i de designprincipper som gør sig gældende i moderne webdesign.

KONTAKTINFO:

Udvalgte hjemmesider:

Her kan du finde et udvalg af mine aktuelle projekter, som jeg har været særligt tilfreds med resultatet af, og som jeg føler er gode repræsentanter for mine egenskaber som webdesigner.

ROYAL GUITARS:
Beskrivelse: Dette er den officielle hjemmeside for guitarduoen Royal Guitars, som igennem talrige år har rejst verden rundt med deres musik. De har bl.a. flere gange optrådt for medlemmerne af det Danske Kongehus.

Hjemmesiden indeholder smagsprøver på deres musik, både i MP3 format og diverse videoformater. Herudover kan man finde nyheder, billeder, noder, programmer m.m. Man kan desuden bestille Royal Guitars CD'er og betale for dem online via PayPal.

Personligt synes jeg det er denne hjemmeside jeg er mest stolt af, og jeg har fået en masse positiv feedback fra Royal Guitars.

OVE SALOMONSEN:
Beskrivelse: Hjemmeside for frisør Ove Salomonsen fra Horsens, som jeg har været trofast kunde hos de seneste 8-9 år. Der er tale om en forholdsvist simpel hjemmeside bestående af tre enkeltsider med de nøgleinformationer, som man oftest finder på frisørhjemmesider.

Prislister og tilbud på hjemmesiden hentes fra en MySQL database, hvilket gør, at frisøren selv kan opdatere disse informationer ved hjælp af et par bagvedliggende administrationssider, som jeg har udformet til formålet.

Jeg er specielt glad for den Flash-baserede 360 grader panoramarundtur i salonen, som man kan finde på hjemmesiden.

THE HOLLYWOOD ALL-STARS:
Beskrivelse: Her finder du en kollektion af mine egne baggrundsbilleder til computerdesktoppen, der langsomt er blevet udbygget siden år 2000. Hvert baggrundsbillede er bygget op omkring 'still' fotografier fra en kendt Hollywood-stjernes filmkarriere.

Indholdet i menulisten og i "nyhedsteksten" læses ind i Flash applikationen på hjemmesiden fra to eksterne tekstfiler. Man kan således opdatere hjemmesiden uden først at skulle redigere filen i Flash.

Tilbage til toppen af siden
© Ulrik Nicolaisen 2005.